top of page

Αύξηση στο επίδομα τέκνου - Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τα δικαιώματα των οικογενειών

Δηλώσεις από Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:


Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, Ανδρέας Αποστόλου, είπε ότι «κάθε βήμα που γίνεται για τη στήριξη των οικογενειών για εμάς είναι πολύ σημαντικό και είναι θέματα, τα οποία περιμέναμε εδώ και πολλά χρόνια να λυθούν και χαιρόμαστε γιατί η σημερινή Κυβέρνηση καταθέτει αυτά τα νομοσχέδια».

Η στήριξη των οικογενειών, συνέχισε, δεν τελειώνει εδώ και ειδικότερα για το επίδομα τέκνου και πρέπει να γίνουν και πολλά άλλα πράγματα τα οποία τέθηκαν σήμερα ενώπιον και του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.


«Για εμάς πολύ σημαντικό θέμα είναι η αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων που αφορά τις οικογένειες οι οποίες έχουν και περισσότερα τέκνα γιατί εδώ οι ανάγκες είναι πολύ πιο ψηλές, αλλά και την ανάγκη έτσι ώστε η αποκοπή του επιδόματος να μην γίνεται με το πρώτο ευρώ, αλλά να υπάρχει κλιμακωτή μείωση του επιδόματος όταν ο οικογενειακός προϋπολογισμός ξεπερνά το όριο», ανέφερε. 


Εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που οικογένειες στερούνται του επιδόματος τέκνου - που μπορεί να είναι πέντε και έξι χιλιάδες ευρώ το χρόνο - γιατί τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξάνονται ή είναι πάνω από το όριο για πενήντα ή εκατό ευρώ.



Comments


bottom of page