top of page

Πρόβλημα με τους συνοδούς των δύο τυφλών αδερφών

Το θέμα που έχει προκύψει με τους σχολικούς συνοδούς των δύο τυφλών αδερφών είναι προέκταση των προβλημάτων στην λειτουργία του θεσμού των σχολικών συνοδών που εντοπίσαμε αλλά και καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσης τους. Έχω επικοινωνήσει σήμερα με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών κύριο Χριστάκη Νικολαΐδη αλλά και με τον Υπουργό Παιδείας κύριο Πρόδρομο Προδρόμου. Εκτιμώ πως υπάρχει τρόπος το ζήτημα να επιλυθεί τις επόμενες ημέρες.


Η συγκεκριμένη περίπτωση ανέδειξε ένα από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας του θεσμού των σχολικών συνοδών ότι δηλαδή ο γονιός και το παιδί δεν έχουν ενεργό και πλήρη εμπλοκή στην διαδικασία επιλογής του συνοδού όπως προνοεί και η σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες στην παράγραφο 4.3.


Θα πρέπει άμεσα να γίνουν ρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο και τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του θεσμού, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Θα αναμένουμε την θέση του Υπουργείου και θα λειτουργήσουμε αναλόγως. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τα οργανωμένα σύνολα που εκπροσωπούν τα παιδιά με ιδιαιτερότητες.


Comments


bottom of page