top of page

Άδεια Πατρότητας - Επιβεβλημένη η επέκταση του χρόνου που μπορεί να αξιοποιηθεί

Συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων η συζήτηση για να δωθεί το δικαίωμα στους νεαρούς πατέρες να λαμβάνουν τις δύο εβδομάδες άδειας πατρότητας τους σε διάστημα μεγαλύτερο των 16 εβδομάδων μετά τον τοκετό. Θέση που στηρίχθηκε σήμερα από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής είναι ότι θα πρέπει τουλάχιστον να δίνεται το δικαίωμα μέχρι και δύο εβδομάδες μετά την λήξη της άδειας μητρότητας.


Η περίοδος που η μητέρα επιστρέφει στην εργασία της είναι κρίσιμη για το παιδί και την οικογένεια και θεωρούμε πως θα ήταν ωφέλιμο ο πατέρας να έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει μέχρι εκείνη την περίοδο την άδεια του.


Έχω ζητήσει από τους λειτουργούς της Επιτροπής να ετοιμάσουν μελέτη για το τι ισχύει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ελπίζουμε στην θετική ανταπόκριση του Υπουργείου.


Εκπρόσωπος της Υπουργού Εργασίας μας ανέφερε σήμερα πως σύντομα θα τεθεί ενώπιον της επιτροπής και νομοσχέδιο με το οποίο εφαρμόζεται μια διαχρονική μας θέση για γονική άδεια επί πληρωμή και για τους δύο γονείς.



bottom of page