top of page

Ανακουφιστική και Ημερήσια Φροντίδα για καρκινοπαθείς

Σε συνάντηση μου με τον Δρ Νίκο Παναγίδη στο Υπουργείο Υγείας ενημερώθηκα για την πρόοδο των συζητήσεων για το νομοσχέδιο που αφορά την παροχή Ανακουφιστικής Φροντίδας και άλλων συναφών υπηρεσιών.


Μέσα από την διαρκή επικοινωνία μου τόσο με τον ΠΑΣΥΚΑΦ όσο και με τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου γνωρίζω τις προσπάθειες και την συνεισφορά τους αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας του νομικού πλαισίου με στόχο την διασφάλιση ότι ο ασθενής θα συνεχίσει να λαμβάνει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αλλά και την ένταξη όλων των υπηρεσιών αυτών στο ΓΕΣΥ.


Θέση μου παραμένει πως το νομικό πλαίσιο και η ένταξη των υπηρεσιών στο Γενικό Σύστημα Υγείας θα διασφαλίσουν από την μία την ποιότητα των υπηρεσιών Ανακουφιστικής και Καθημερινής Φροντίδας που θα λαμβάνουν οι καρκινοπαθείς από τους παρόχους υπηρεσιών υγείας αλλά επίσης θα δώσει και τα απαιτούμενα κίνητρα για να αναπτυχθούν εξειδικευμένα κέντρα και στις υπόλοιπες επαρχίες.


Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για την δημιουργία στη Λάρνακα Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών.

bottom of page