top of page

Αύξηση θεραπειών για χρόνιους ασθενείς και στήριξη ατόμων με διαβήτη - Συνάντηση με ΟΑΥ




Είχα μια παραγωγική συνάντηση με τον κύριο Ανδρέα Παπακωνσταντίνου και την κυρία Μόνικα Κυριάκου στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας με αφορμή το θέμα που ενέγραψα στην Επιτροπή Υγείας και θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και αφορά τις υποστηρικτικές θεραπείες (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλπ) που δικαιούνται οι χρόνιοι ασθενείς και τα άτομα με αναπηρίες εντός του ΓΕ.Σ.Υ.


Έχω καταθέσει τις απόψεις μου για την ανάγκη :


- Αύξησης του βασικού αριθμού θεραπειών

- Ένταξης των ιδιωτών Εργοθεραπευτών στο ΓΕ.Σ.Υ.

- Ένταξης των συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών/σχολικών ψυχολόγων στο ΓΕ.Σ.Υ.

- Συμμετοχή των χρόνιων ασθενών σε όλα τα συμβούλια και συζητήσεις που λαμβάνονται αποφάσεις για αυτούς


Συζητήσαμε επίσης την συμπερίληψη εντός του ΓΕ.Σ.Υ. σύγχρονων ιατρικών συσκευών για τους ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1.


Έχω καταθέσει την θέση μου ότι θα πρέπει:


- Οι ιατρικές συσκευές αυτές (αυτόματος μετρητής σακχάρου και αντλία έγχυσης ινσουλίνης) να ενταχθούν το συντομότερο στο σύστημα και σταδιακά να δοθούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαρτήτως ηλικίας


- Να δίνεται η δυνατότητα στον ασθενή να επιλέξει την ιατρική συσκευή που επιθυμεί και να συνεισφέρει την διαφορά, αν αυτή είναι πιο ακριβή από αυτή που προσφέρεται στο Σύστημα, όπως ακριβώς γίνεται και με τα φάρμακα


Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την εποικοδομητική πολύωρη συνάντηση. Έχω διαπιστώσει πως σε πολλά από τα ζητήματα υπάρχει έδαφος για άμεσες βελτιώσεις. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με στόχο το καλό των χρόνιων ασθενών.


Θα συνεχίσω εντός και εκτός Κοινοβουλίου να προσπαθώ με διάλογο και συνεργασίες έτσι ώστε να πετυχαίνονται βελτιώσεις στις παρεχόμενες στους χρόνιους ασθενείς υπηρεσίες.

bottom of page