top of page

Εθνικής Στρατηγική για τον καρκίνο - Συζήτηση στην Επιτροπή Υγείας

Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τους καρκινοπαθείς, για τις οικογένειες τους αλλά και για όλους τους Κύπριους Πολίτες.


Φιλοξενήσαμε στην Επιτροπής Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τον νέο Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου Δρ Παύλο Δράκου και είχαμε την ευκαιρία μετά από εισήγηση δική μου να εγγραφή το θέμα στην Επιτροπή Υγείας για να έχουμε μια πρώτη γνωριμία και ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρόεδρος και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς στα θέματα καρκίνου για την επικαιροποίηση και την εφαρμογή επιτέλους της εθνικής στρατηγικής για τον καρκίνο.


Είχα ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας στις 7 Οκτωβρίου ενώπιον της επιτροπής να διορίσει άμεσα τον νέο Πρόεδρο, πράγμα το οποίο έκανε και θέλω να τον συγχαρώ γι’ αυτό. Συγχαρητήρια δώσαμε και στον κύριο Δράκο και σε όλα τα μέλη της επιτροπής που έχουν διοριστεί.


Ξεκινάμε δουλειά.


Θα πρέπει άμεσα να τεθούν χρονοδιαγράμματα για την επικαιροποίηση και την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής.


Για την δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.


Για την ενοποίηση των ογκολογικών υπηρεσιών, στη βάση και των νέων δεδομένων που έφερε το Γενικό Σύστημα Υγείας.


Για άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα.


Για τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας για τους καρκινοπαθείς σε όλες τις Επαρχίες και ευρύτερα για ό,τι αυτή η στρατηγική θα καταγράφει.


Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους τους λειτουργούς υγείας που ασχολούνται με θέματα καρκίνου αλλά και τις οργανώσεις ασθενών για της υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουν στους Κύπριους καρκινοπαθείς και στις οικογένειες τους.






bottom of page