top of page

Επιδιώκουμε βελτιώσεις για στήριξη ασθενών με Crohn και ελκώδη κολίτιδα

Ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους του Παγκύπριου Συνδέσμου για ελκώδη κολίτιδα και νόσο Crohn που αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων.


Πέραν των 5 χιλιάδων συμπολιτών μας υπολογίζεται ότι είναι ασθενείς των χρόνιων νόσων του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας στην Κύπρο. Δύο αυτοάνοσων νοσημάτων που επηρεάζουν σοβαρά την ποιότητα ζωής των ασθενών.


Έχουμε συζητήσει τα προβλήματα που προκύπτουν και αφορούν φάρμακα τα οποία βρίσκονται εκτός ΓεΣΥ αλλά και ελλείψεις που παρατηρούνται πολλές φορές σε φάρμακα που βρίσκονται εντός του συστήματος υγείας.


Επίσης συζητήσαμε θέματα που αφορούν υπηρεσίες πρόνοιας προς αυτούς τους συνανθρώπους μας και αφορούν το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας αλλά και εργασιακά θέματα και θέματα αδειών ασθενείας που άπτονται του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.


Έχουμε δεσμευτεί να κρατήσουμε συνεχή γραμμή επικοινωνίας. Το Σεπτέμβριο θα επιδιώξω να έχω συνάντηση με την Γαστρεντερολογική Εταιρεία Κύπρου για ενημέρωση και μετέπειτα θα ζητήσω την εγγραφή αυτεπάγγελτων θεμάτων στις επιτροπές Υγείας και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.





bottom of page