top of page

Κάλυψη εξόδων ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό - Ένταξη κονδυλίου στον Κρατικό Προϋπολογισμό

Αμέσως μετά την εκλογή μου κατέθεσα ενώπιον της μακαριστής Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου και του Υπουργού Υγείας κυρίου Μιχάλη Χατζηπαντέλα την πρόταση μου για τη δημιουργία σχεδίου για κάλυψη των εξόδων μετάβασης, διαμονής και σίτισης των ασθενών και του ή των συνοδών του όταν εγκρίνονται για μετάβαση στο εξωτερικό για θεραπεία.


Είχα συναντήσεις και συζητήσεις με τους δύο Υπουργούς αλλά και με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Αναστασία Ανθούση όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της.


Χαίρομαι γιατί υπάρχει κοινή αντίληψη για την ανάγκη δημιουργίας αυτού του σχεδίου αφού από τη στιγμή που το Κράτος αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να καλύψει την ιατρική περίθαλψη ενός ασθενή και εγκρίνει την αποστολή του στο εξωτερικό θα πρέπει να αναλαμβάνει και όλα τα άλλα έξοδα που πολλές φορές γονατίζουν οικονομικά μια οικογένεια.


Έχοντας αυτά κατά νου απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Υγείας κύριο Μιχάλη Χατζηπαντέλα και την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Αναστασία Ανθούση για να συμπεριλάβουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2023 ανάλογο κονδύλι.


Θα έχω το αμέσως επόμενο διάστημα συναντήσεις και με τους δύο Υπουργούς για να συζητήσουμε το θέμα.



bottom of page