top of page

Καλή σχολική χρονιά-Στόχος το σχολείο να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και να στηρίζει τις οικογένειες

Ο Βουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, σε δηλώσεις του ευχήθηκε καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.


«Είναι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση που ακούσαμε για την επίλυση πολλών προβλημάτων της τελευταίας στιγμής, έτσι ώστε να ανοίξουν τα σχολεία», ανέφερε. Ως Επιτροπή Παιδείας, πρόσθεσε, «αντιλαμβανόμαστε τα θέματα Παιδείας ότι είναι θέματα τα οποία πρέπει να τυγχάνουν στήριξης και μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις». «Υπάρχει άψογη συνεργασία και ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Διευθυντή Δημοτική, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης αλλά και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, που ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν για την άμεση επίλυση τους», είπε.


Για ακόμα χρονιά, συνέχισε ο κ. Αποστόλου, «γινόμαστε δέκτες προβλημάτων για την στήριξη των μαθητών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες και θέση μας είναι ότι μόνο όταν αντιληφθούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να συζητήσουμε μετά από 23 χρόνια αλλαγής της νομοθεσίας του 1999, η οποία για τον καιρό της ήταν μια πολύ προοδευτική νομοθεσία, βοήθησε, στήριξε αυτά τα παιδιά, αλλά θα πρέπει επιτέλους να βγει από τα συρτάρια του Υπουργείου το νομοσχέδιο για την ενιαία εκπαίδευση γιατί μόνο έτσι θα επιλυθούν συνολικά και όχι αποσπασματικά τα προβλήματα».


«Από εκεί και πέρα για μας πάρα πολύ σημαντικό είναι η στήριξη των οικογενειών τόσο με την επέκταση της δωρεάν προδημοτικής όσο και με την εφαρμογή του προαιρετικού ολοήμερου σχολείου σε όλα τα δημοτικά προδημοτικές και γυμνάσια . έχουμε με ικανοποίηση ακούσει για την εφαρμογή του προγράμματος από το 2023 της επέκτασης της δωρεάν προδημοτικής , την επέκταση σε ακόμα 25 περίπου σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης του ολοήμερου σχολείου αλλά και την επέκταση του ολοήμερου σχολείου και στα γυμνάσια», σημείωσε.


Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά τα οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν σε σχολικές μονάδες δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποβαθμίζουμε την μεγάλη δουλειά, την οποία γίνεται από τους εκπαιδευτικούς αλλά και από τους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.

bottom of page