top of page

Μονάδα Φροντίδας Καρκινοπαθών στη Λάρνακα εντός του 2023

Μετά από χρόνια προσπαθειών υλοποιείται το όραμα μας για τη δημιουργία Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας που θα εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς των Επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου.


Μια ιδέα την οποία είχα μοιραστεί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου φίλο Μάριο Κουλούμα, υιοθετήθηκε και στηρίχθηκε από το Ιδρύματος Χριστίνα Α. Αποστόλου, τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.Φ, τον Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου και την Europa Donna.


Ο διάλογος με τον Ο.Κ.ΥΠ.Υ. ξεκίνησε από το 2019 αλλά δυστυχώς λόγο της πανδημίας αλλά και ευθυνών που δεν αξίζει πλέον να αναφέρουμε είχε ανασταλεί.


Μετά την εκλογή μου ως Βουλευτής ζήτησα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.ΥΠ.Υ. κύριο Μάριο Παναγίδη. Επανακαθορίσαμε το στόχο και σε συνεργασία με τον Γενικό Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας κύριο Γιώργο Αντωνίου και τους Συνδέσμους Ασθενών βάλαμε ξανά το έργο σε τροχιά υλοποίησης.


Χαίρομαι γιατί πριν μερικές εβδομάδες έχει ληφθεί οριστική απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ότι το έργο θα υλοποιηθεί εντός του 2023.


Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τον κύριο Παναγίδη όσο και τον κύριο Αντωνίου αλλά και όλους όσους βοήθησαν για να ληφθεί η απόφαση. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του έργου μέχρι και την ημέρα παράδοσης και λειτουργίας της Μονάδας.


Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον τέως Γενικό Διευθυντή του Νοσοκομείου Λάρνακας κύριο Γιώργο Καροτσάκη για τη στήριξη του και την προσήλωση του στη δημιουργία της Μονάδας.





bottom of page