top of page

Προϋπολογισμός Υπ.Εργασίας και Υφ. Κοινωνικής Πρόνοιας - Εφαρμόζονται κοινωνικές που προτείναμε

Στην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας ενώπιον της Υπουργού και της Υφυπουργού.


Η δημιουργία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη καθώς έτσι μπορεί να υπάρξει ο πολιτικός φορέας που θα ασχολείται με θέματα επιδομάτων και πρόνοιας και να αφεθεί το Υπουργείο Εργασίας να σχεδιάσει και να εφαρμόσει πολιτικές για δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των ανθρώπων μας.


Για εμάς οι σημαντικοί πυλώνες που θέσαμε ενώπιον της κυρίας Αιμιλιανίδου και της κυρίας Ανθούση σήμερα είναι οι εξής :


Για το Υπουργείο Εργασίας:


- Εφαρμογή του κατώτατου μισθού για όλα τα επαγγέλματα.


- Στρατηγικός σχεδιασμός για δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας με σκοπό την αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.


- Άμεση τροχοδρόμηση όσων δεδομένων απαιτούνται για υλοποίηση της πρότασης της ΕΔΕΚ που η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή για την δυνατότητα πρόωρης σύνταξης στο 63ο έτος για όσους εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς αποκοπές.


Για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας:

- Κάλυψη του 100% των εξόδων λειτουργίας των κέντρων ημέρας που φιλοξενούν άτομα με αναπηρίες.


- Να αναληφθεί από το Υφυπουργείο η ευθύνη του συντονισμού όλων των κρατικών υπηρεσιών που ασχολούνται με την στήριξη ατόμων με αναπηρίες και ο καταρτισμός ενός σχεδίου με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για την πλήρη εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες.


- Μετά την ένταξη της Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας στο Υφυπουργείο από την 1/1/2022 να κατατεθεί ο σχεδιασμός και το πλάνο του Υφυπουργείου για εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας και να ενημερωθεί η Βουλή για τυχόν νομοσχέδια που θα κατατεθούν για διαφοροποίηση των σημερινών επιδομάτων.


- Η άμεση υλοποίηση της πρότασης της ΕΔΕΚ που η κυβέρνηση έκανε αποδεκτή για επιχορήγηση των εξόδων των οικογενειών για την φοίτηση των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.


Με σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμό αλλά με γνώση των προβλημάτων και των πολιτικών που θα πρέπει να αναθεωρηθούν ή να εφαρμοστούν η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πολιτεύεται εποικοδομητικά σε συνεργασία με τις δύο Υπουργούς με στόχο την ευημερία και την στήριξη των πολιτών.


Χαιρόμαστε γιατί η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει πολιτικές για τις οποίες για χρόνια αγωνιζόμαστε.



bottom of page