top of page

Στον προϋπολογισμό του 2023 η δημιουργία Εθνικού Ινστιτούτου καρκίνου

Με την εκλογή μου στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην πρώτη συνάντηση μου με τον νέο, τότε, Υπουργό Υγείας κύριο Μιχάλη Χατζηπαντέλα του ζήτησα όπως διοριστεί άμεσα νέος Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον καρκίνο.


Ο κύριος Υπουργός άμεσα προέβη σε ανασύσταση της Επιτροπής η οποία ξεκίνησε δουλειά.


Είχα ζητήσει όπως καλεστεί η νέα Εθνική Επιτροπή για τον καρκίνο στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητήσουμε το πλάνο και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει για την υλοποίηση του Εθνικού Ινστιτούτου καρκίνου.


Η Εθνική Επιτροπή για τον καρκίνο θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε Εθνικό Ανεξάρτητο Ινστιτούτο

καρκίνου που θα έχει και την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής, αλλά και την ευθύνη αξιολόγησης και πιστοποίηση όλων των επιμέρους υπηρεσιών για τον καρκίνο.


Με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δρ. Παύλο Δράκο είμαι σε συνεχή επικοινωνία και είμαι σε θέση να γνωρίζω πως το νομικό πλαίσιο για την ίδρυση του Ινστιτούτου θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων εντός του 2023.


Θα πρέπει λοιπόν στους προϋπολογισμούς του 2023 που θα καταθέσει το Υπουργείο Υγείας ενώπιον του Σώματος να συμπεριλαμβάνεται και σχετικό κονδύλι.





bottom of page