top of page

Υλοποίηση της πρότασης για κάλυψη των εξόδων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς




Δήλωση Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Ανδρέα Αποστόλου, για υλοποίηση της πρότασης για κάλυψη των εξόδων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς :

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να υιοθετήσει την πρόταση της ΕΔΕΚ για την έναρξη προγράμματος κάλυψης των εξόδων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Η στήριξη 16.000 οικογενειών με την κάλυψη αυτών των εξόδων αποτελεί ένα πρώτο βήμα. Ο σχεδιασμός αυτός θα πρέπει όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν να επεκταθεί και να διευρυνθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Με σοβαρότητα και σε πνεύμα συνεργασίας θα διεκδικούμε και θα πετυχαίνουμε προς όφελος των πολιτών. Η στήριξη των οικογενειών αποτελεί για την ΕΔΕΚ βασική προτεραιότητα. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επιπλέον πετύχει: - Την θεσμοθέτηση της άδειας πατρότητας - Την επέκταση της άδειας μητρότητας - Την εφαρμογή της γονικής άδειας και για τους δύο γονείς μέτρο που θα ψηφιστεί τους επόμενους μήνες - Την επέκταση της δωρεάν Προδημοτικής από την ηλικία των τεσσάρων ετών (υλοποίηση μέσα από το σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας) Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε με σοβαρότητα να εργαζόμαστε για να τα πετύχουμε.


Φυσικά τίποτα από τα πιο πάνω δεν θα είχε υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη και τις προσπάθειες της αγαπητής μας Υπουργού κυρίας Ζέτας Αιμιλιανίδου.



bottom of page