top of page

Η επόμενη δεκαετία ανήκει στη Λάρνακα-Να εργαστούμε για τον στόχο της ανάπτυξης της Επαρχίας μας




Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,


Στο Κοινοβούλιο δεν εκπροσωπούμε μόνο τον κομματικό ή ιδεολογικό μας χώρο αλλά και την Επαρχία από την οποία προερχόμαστε. Νιώθω έντονα την υποχρέωση μέσα από την Κοινοβουλευτική μου δράση να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης των Συνεπαρχιωτών μου. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Λάρνακα.


Επέλεξα την Λάρνακα ως την πόλη που θα μεγαλώσω την οικογένεια μου. Ένας υπέροχος τόπος με υπέροχους ανθρώπους. Έθεσα ως προτεραιότητα μου την συνεννόηση με τους υπόλοιπους πέντε Βουλευτές της Επαρχίας μου αλλά και τους Βουλευτές Αμμοχώστου που διαμένουν στην Λάρνακα και χαίρομαι που υπάρχει μεταξύ μας μια εξαιρετική συνεργασία και συνεννόηση σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Επαρχίας μας και την ευημερία των πολιτών μας. Σε συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, λίγες εβδομάδες μετά την εκλογή μου, του ανέφερα την ανάγκη για την δημιουργία ενός συντονιστικού σώματος που να λειτουργεί παράλληλα με την Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και Επαρχίας Λάρνακας και σε αυτή να συμμετέχουν οι Βουλευτές και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τον συντονισμό και την κοινή δράση προς όφελος της Επαρχίας και των ανθρώπων μας. Χαίρομαι γιατί αυτό υλοποιείται και σε συνεννόηση χαράσσουμε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες εντός και εκτός Κοινοβουλίου.


Αναμφίβολα η επόμενη δεκαετία ανήκει στην Λάρνακα. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πόλη και η επαρχία μας στερήθηκε την ανάπτυξη που για χρόνια δικαιούτο. Μια σειρά από παράγοντες δημιούργησαν μια σημαντική προοπτική για σημαντική οικονομική ανάπτυξη. Για εμάς σημαντικό είναι η οικονομική αυτή ανάπτυξη να συνδυαστεί με την ευημερία των ανθρώπων μας αλλά και την διατήρηση σε ψηλά επίπεδα της ποιότητας ζωής μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε την Λάρνακα ανθρώπινη και ζεστή όπως τους ανθρώπους της χωρίς υπερβολές και αναπτύξεις εκτός κουλτούρας και φυσιογνωμίας της. Μια σειρά από έργα έχουν τροχοδρομηθεί, όπως είναι η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας, η εγκατάσταση του Δημαρχείου στο υπέροχο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, η απομάκρυνση των αποθηκών υγρών καυσίμων και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο και πολλά άλλα.


Δυστυχώς όμως η δέσμευση της Κυβέρνησης και προσωπικά του Προέδρου της Δημοκρατίας κύριου Νίκου Αναστασιάδη για δημιουργία της Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Λάρνακα όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε αλλά φαίνεται πως έχει ανακληθεί τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τον νέο Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Θέλω να καλέσω ξανά τόσο τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Παιδείας αλλά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου να παραμείνουν προσηλωμένοι στην αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου.


Η Λάρνακα μετά και την δημιουργία του Cyprus Marine and Maritime Institute αλλά και τις μεγάλες επενδύσεις σε λιμενικά και άλλα έργα αποτελεί ιδανικό προορισμό για την δημιουργία της Σχολής που θα δώσει ακαδημαϊκή και οικονομική ώθηση όχι μόνο στην Επαρχία μας αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο.


Απόσπασμα από την Ομιλία μου κατά την συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022.

bottom of page